Nähtävyydet

Vääksyn kanava on historiallinen vesiliikenteen solmukohta ja Suomen vilkkaimmin liikennöity vapaa-ajan kanava, tunnettu matkailukohde ja kulttuurimaisema.

Päijänteen kansallispuisto on merkittävä maisemanähtävyys. Puiston suosituimpia vierailukohteita ovat harjusaari Kelvene ja harjusaarten jono Pulkkilanharju. Päijänteen kansallispuistoon voi tutustua luontopolkuja patikoiden tai vesiltä käsin vaikkapa meloen tai risteillen. Risteilyjä Päijänteellä tarjoaa muun muassa Päijänne Risteilyt Hilden Oy.

Lähialueen museoista kannattaa tutustua esimerkiksi Päijät-Hämeen ilmailumuseoon, Asikkalan kotiseutumuseoon, Urajärven kartanomuseoon sekä Päijännetaloon.

Pellavatupa Joen torpassa voi perehtyä pellavan valmistukseen joko havaintoesitystä seuraten tai omin käsin osallistuen. Torpalta voi myös ostaa pellavatuotteita.

Marjaviineihin ja likööreihin voi käydä tutustumassa Viini- ja puutarhatila Pihamaalla. Viinimyymälän lisäksi tilalla on maalaispuoti ja puutarhatuotteiden tuoremyyntiä.

Vääksyn kesäteatteri sijaitsee luonnonkauniissa kanavaniemessä. Lisätietoja kesän esityksestä saa TeatteriKanavan kotisivuilta
www.freewebs.com/teatterikanava/index.htm